Welkom bij
Logopedie De Kolibrie

Een positieve aanpak, respect, vertrouwen, empathie en communicatie staan hier centraal.

Welkom bij
Logopedie De Kolibrie

Een positieve aanpak, respect, vertrouwen, empathie en communicatie staan hier centraal.

Logopediepraktijk De Kolibrie

Logopediepraktijk De Kolibrie is opgericht in januari 2016 in Boezinge. In de zomer van 2018 verhuisde de praktijk naar Sint-Juliaan. De kolibrie is een zeer behendige vlieger en warmbloedig. In de praktijk staat een warm contact tussen logopedist en cliënt centraal.

Wanneer onze spraak, communicatie of ons functioneren beperkt wordt door articulatie-, stem-, taal- of leerproblemen heeft dit een invloed op ons hele zijn. Ons doel is niet alleen de moeilijkheid aanpakken, we willen de levenskwaliteit verbeteren. Een hollistische kijk op de cliënt vinden wij belangrijk. Er is aandacht voor een integrale aanpak met oog voor onderliggende factoren. 

De therapie wordt afgestemd op de cliënt en zijn omgeving. We hebben oog voor het sociaal-emotioneel welbevinden. Cliënten, jong en oud ‘goed’ laten voelen, is de basis om mee verder te gaan. Verder zetten we in op de intrinsieke motivatie van de cliënt. Bij kinderen worden verbindend speltechnieken en andere principes uit het ‘bewust ouderschap’ toegepast (hiervoor kan je meer lezen op het andere stukje van de website). Een positieve aanpakrespectvertrouwen, empathie en communicatie staan hier dan ook centraal. 

We zorgen ervoor dat je er samen wilt invliegen om het probleem aan te pakken. We gaan samen op weg in een sfeer van wederzijds vertrouwen.


De praktijk is gevestigd in Sint-Juliaan (Langemark). In overleg kan de behandeling doorgaan op school, huisbezoek of in een lokaal in Boezinge. Via de website laten we u kennismaken met de praktijk en de werking.

Hoe werkt het?

Onze Procedure

De cliënten kunnen zelf contact opnemen. Meestal wordt er doorverwezen door de leerkracht, CLB, tandarts of behandelende arts. De aanmelding gebeurt vaak telefonisch, maar kan ook via mail.

Eerst wordt de hulpvraag besproken. Er vindt een onderzoek en een intakegesprek plaats om het probleem in kaart te brengen. Daarna worden de resultaten besproken en wordt een dossier voor terugbetaling opgemaakt. Na het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld om stapsgewijs en doelgericht te werk te kunnen gaan.

Therapieën duren een halfuur of een uur, afhankelijk van de stoornis en de leeftijd van de persoon. De behandelingen gaan door op de praktijk, in Sint-Juliaan. In overleg kan de behandeling doorgaan op school, huisbezoek of in een lokaal in Boezinge. Ik probeer nauw samen te werken met de betrokken partijen om op de specifieke noden te kunnen inspelen.

 

Neem contact op

Wat mensen zeggen

Need Help Now?

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet.

Sign up to turn those $1k months into $5k months!