Wie ben ik?

Over Hanne

Ik heb al altijd met kinderen gewerkt. Ik merkte dat er heel wat kinderen zijn met lastige gevoelens die onvoldoende geheeld kunnen worden. Of dat het gedrag een ‘probleem’ wordt, wat een invloed heeft op de schoolse vaardigheden bijvoorbeeld. 

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich bij mij veilig voelen. Veiligheid is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen groeien en bloeien. 

Ik ben er altijd al van overtuigd dat kinderen van nature uit goed zijn en het gedrag dat ze stellen steeds met een reden is. Ik ben altijd al gepassioneerd geweest om te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. En om de kinderen en mensen te ondersteunen om de meeste liefdevolle versie van zichzelf te worden.

Het moedergevoel

Toen ik mama werd in 2019 merkte ik dat ik het ‘anders’ wou doen dan de meeste mensen. Ik wou mijn mamagevoel volgen maar dat strookte niet altijd met wat verwacht wordt/ gezegd wordt je moet doen. Ik kreeg goedbedoelde adviezen, zag van anderen hoe zij met hun baby’s omgingen en zo begon ik aan mezelf te twijfelen. Ik wou mijn mamagevoel volgen want dat zei iets helemaal anders. 

Steeds meer en meer kwam ik in mijn kracht en kon ik de mama zijn die ik wou zijn. Het lukte steeds meer om mijn gevoel te volgen. Dit voelde zo goed dat ik dit wou delen. De visie die ik vanbinnen voel komt overeen met afgestemd opvoeden, aware parenting, bewust opvoeden, verbindend opvoeden, …

In verbinding blijven met je kind

Het mamazijn zie ik ook als een ideale periode om mezelf persoonlijk te gaan ontwikkelen. Ik leerde heel wat hierover en blijf verder groeien.

Ik hou van bewust, afgestemd, verbindend opvoeden. Het is een manier van leven. Het is een andere manier van kijken naar kinderen die ik graag met jullie wil delen. Het is een visie die ervan uitgaat dat kinderen goed zijn, die rekening houdt met de gevoelens en behoeften van alle partijen waarbij erkenning centraal staat. Een manier van opvoeden zonder het kind te manipuleren via straffen en belonen, waarbij liefdevolle grenzen worden gesteld. En waarbij we steeds focussen op ‘in verbinding’ blijven.

Voor mij draait het in essentie om de weg naar zichzelf terugvinden, zowel voor de ouder als voor het kind. En ik ondersteun je hierbij heel graag.

Opleidingen

  • bachelor in de logopedie, Arteveldehogeschool Gent (afstudeerjaar 2012)
  • bachelor in de orthopedagogie, Vives Kortrijk (afstudeerjaar 2014)

    Bijscholingen:
  • Jaaropleiding afgestemd opvoeden, Jürgen Peeters (2022)
  • The wisdom of Trauma, Gabor Maté (2021)
  • Kindertekeningen lezen en begrijpen, Eveline Ruitenberg (2021)
  • Aware parenting instructeur, Aletha Solter (2020)
  • Tweedaagse succesvol democratisch opvoeden, Jürgen Peeters (2020)
En een heleboel zelfstudie. Ik bespaar jullie de lijst. 🙂