Ouder en kind

Oudercoaching

Ouder zijn, het is niet altijd gemakkelijk, soms zit je met de handen in het haar. Misschien heb je bepaalde vragen of kom je al wel eens wat uitdagingen tegen waar je momenteel geen raad meer bij weet? 

En vaak zijn onze kinderen ook spiegeltjes. We kunnen vastzitten in bepaalde patronen. 

Ik begeleid je graag naar meer verbinding, rust, veiligheid en plezier in het ouderschap. Daarnaast wil ik je versterken in je ouderrol. Ik wil je helpen om je eigen authenticiteit terug te vinden.

Ik luister zonder oordeel. Ik bezorg je helderheid en een heleboel inzichten. Verder krijg je specifieke tips en tricks mee die het jou een stukje gemakkelijker kunnen maken. We gaan samen op weg en zoeken samen naar wat werkt voor jou en je gezin.

 

Je krijgt een luisterend oor, concrete tips en kan ze thuis onmiddellijk gaan toepassen.

Een coachinggesprek is helpend voor jou wanneer:

Praktisch

We starten met een intake. Je krijgt deze op voorhand toegestuurd zodat ik al een beeld kan hebben waar je hulpvraag ligt. Het intakeformulier is gratis.

Een gesprek duurt 1 uur en kost 60,00 euro. Ik vraag om steeds te starten met 2 gesprekken (online of in de praktijk). Het eerste gesprek is een verkennend gesprek (door het gratis intakeformulier bekom ik al veel info op voorhand), we gaan de hulpvraag uitspitten en kijken naar de totaliteit. Zo komen er vaak al vanzelf inzichten. Tijdens een tweede gesprek kunnen we hier dieper op ingaan. Nadien kan je dan kiezen om na 2 gesprekken te stoppen of meerdere gesprekken te nemen.

Je kan ook een gezinsconsult kiezen, dan gaan we samen de inzichten omzetten in de praktijk in aanwezigheid van ouder(s) en kind. Dit kan in de praktijk of op huisbezoek. We kijken, afhankelijk van de hulpvraag, wat het beste lijkt. Een gezinsconsult duur anderhalf uur en kost 90 euro.

Je kan er ook bij opteren om je kindje te laten coachen (zie hieronder), dit kan bij mij nooit zonder oudercoaching.

Je kan op gesprek komen in mijn praktijk in Langemark of dit kan ook online doorgaan via zoom.

Kindercoaching

Loopt je kind vast?

Kampt hij met lastige emoties zoals verdriet, boosheid, faalangst, stress, piekeren, …?

Zijn er bepaalde veranderingen waar hij/zij moeilijker mee om kan zoals een echtscheiding, verandering school, jaar overzitten, een overlijden, …?

Kan hij/zij moeilijk om met de druk?

Voel je dat je kind een duwtje in de rug nodig heeft om te groeien en te bloeien zodat hij/zij de mooiste versie van zichzelf kan worden?

 

Onze kinderen spreken niet zomaar uit wat er is, ze krijgen het vaak niet onder woorden. Dat kan zich uiten in stress, lastig gedrag, slapeloosheid, kampen met lastige emoties, eetproblemen, …

Met gans mijn hart wil ik je kind helpen om terug dichtbij zichzelf te kunnen gaan staan. Ik betreed de wereld van je kind door spelvormen, gesprekken en creatieve activiteiten. Zo zoek ik mee wat ze nodig hebben om door het leven te dansen. 

Praktisch

We starten met een oudergesprek met de ouders. Daarna gaan er een reeks coachingssessies door (van 45 à 60 minuten) met het kind alleen. Na de sessie bespreken we de laatste minuten even samen met de ouders wat we deden. Er wordt na 1 of een aantal kindersessies, een oudercoaching ingepland om de verdere opgedane inzichten en hetgeen aangediend werd te bespreken. We proberen de coachingssessies te beperken. Het doel is dat ik jullie samen op weg help zodat jullie er zelf thuis mee aan de slag kunnen. Er zit steeds een stukje oudercoaching bij (de laatste minuten van elke sessie + opvolggesprekken). Ik wil je versterken in je ouderrol. Daarom betrek ik de ouders steeds bij elke coaching.

Een sessie duurt een uur en kost 60 euro. 

Whatsapp-ondersteuning

Je kan na een oudercoaching kiezen om een verdere Whatsapp-ondersteuning aan te vragen. Deze duurt 2 weken, waarbij je dagelijks antwoord krijgt. Hier betaal je 120 euro voor. 

Je bent van harte welkom met elke vraag waarmee je worstelt.